Jhon Elliott

El professor John Elliott és a l’actualitat Professor d’Educació al Centre for Applied Research in Education (CARE), a la School of Education, de la Universitat d’East Anglia, a Norwich, Regne Unit. Ha dirigit el CARE des de 1996 al 1999 i ha estat Degà de la School of Education and Professional Development entre el 1992 i el 1995. El seu reconeixement intel·lectual internacional li prové fonamentalment del fet d’haver desenvolupat la teoria i la pràctica de la Recerca en l’Acció, una conceptualització avui progressivament acceptada arreu, en el context del desenvolupament curricular i professional, mitjançant un extraordinari nombre de projectes de recerca col·laborativa amb ensenyants i centres educatius, així com amb altres col·lectius professionals.

Recollim la seva aportació teòrica:

En la seva conferència La formación y actualización de los docentes en procesos cooperativos: learning Studies, presentada en el I Congreso Internacional Reinventar la profesión docente: nuevas exigencias y escenarios en la era de la información y de la incertidumbre (Málaga, 8-10 de noviembre 2010), defensava la necessitat de que els docents “parlin entre ells de la seva pròpia pràctica i construeixin una base de coneixement conjunta”, obrint processos cooperatius en la seva actualització i formació.

Recollint un fragment del seu discurs d’investidura d’honoris causa, el 23 d’octubre de 2003, a proposta de la Facultat de Ciències de l’Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona, deia que “L’objectiu fonamental de la investigació-acció és millorar la pràctica en lloc de produir coneixement. La producció i utilització del coneixement està subordinat a, i condicionades per, aquest objectiu fonamental”.

Algunes de les seves obres són:

Elliott, J. y Manzano, P. (2005). El cambio educativo desde la investigación-acción. Madrid. Ediciones Morata.

Elliott, John (1989). La Investigación-acción en educación. Madrid. Morata.

Elliott, John (1989). Pràctica, recerca i teoria en educació. Vic.EUMO.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s