Ángel Pérez Gómez

Ángel Pérez és Catedràtic de la Universitat de Malaga i professor del Departament de Didàctica i Organització Escolar de la Facultat de Ciències de l’Educació. Les seves línies d’investigació són el Curriculum, l’Ensenyança, l’Aprenentatge, el Professorat, la Innovació Educativa, l’Avaluació Educativa, i la Formació on line entre altres. És director del grup d’Investigació i Innovació Educativa del Pla Andalus d’Investigació que es va crear l’any 1985. Des de la seva creació el grup manté la col·laboració d’investigadors de diverses universitats (Almeria, Barcelona, Cadis, Granada, Cordova i Valencia). Aquest grup compta amb el Premio Nacional de Investigación per la seva tasca investigadora en el projecte “Evaluación de la reforma del ciclo superior de E.G.B. en Andalucia”. Els interessos del grup són: Promoure espais de recerca i cooperació en l’àmbit llatinoamericà, compartir experiències i col·laborar amb altres grups amb interessos, principis i linies afins, facilitar el contacte, l’intercanvi i l’estada d’altres investigadors a la Universitat de Malaga. Al mateix temps manifesten el seu compromis amb la qualitat del seu treball dins la funció pública.

Recollim la seva aportació teòrica:

En la conferència inaugural presentada en el I Congreso Internacional ¿A dónde va la escuela en Europa? (Córdoba. España, 2011, noviembre), Competencias y cualidades humanas: un currículo relevante para el siglo XXI, apunta que les competencies imprescindibles en els processos de selecció inicial docent són “l’amor pel saber i l’amor per ajudar a aprendre”, és a dir, competències i qualitats humanes que fan possible un currículum rellevant pel segle XXI.

Algunes de les seves obres són:

Pérez Gómez, A.I. (2000). Las finalidades de la educación. Madrid. UGT-Escuela Julián Besteiro.

Pérez Gómez, A.I.; Barquín Ruíz, J.; Angulo Rasco, F. (1999). Desarrollo profesional del docente. Política, investigación y práctica. Madrid. Akal.

Gimeno Sacristán, J. y Pérez Gómez, A.I. (1998). Comprender y transformar la enseñanza. Madrid. Morata.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s