Participació al projecte Aprenentatge i Servei (ApS) de la Universitat de Barcelona

Durant el curs 2012-13 hem participat en el projecte Aprenentatge i Servei (ApS) que lidera el professor Josep Puig, del Departament de Teoria i Història de l’Educació de la Universitat de Barcelona. Han participat estudiants de 1er del Grau d’Educació Infantil i els centres següents: Biblioteca de Sant Adrià, Escola La Maquinista, Escola Riera Alta i Escola L’Univers. Avui, el Centre Promotor de l’Aprenentatge Servei ens ha fet arribar un video promocional de l’activitat desenvolupada. Gràcies a tots i totes per a fer-ho possible.

Publicat dins de Curs 2012-2013 | Etiquetat com a , , , , , | Deixa un comentari

L’Escola La Maquinista ens explica el projecte “Creació d’empresa”

Ha estat emocionant conèixer el projecte de l’escola La Maquinista de “creació d’empresa”. L’Anna García i la Maria José Harto ens han fascinat amb la seva explicació i ens han convidat a la Fira de productes que faran el 31 de maig.

Publicat dins de Curs 2012-2013 | Etiquetat com a , , , , | Deixa un comentari

Xerrada de les mestres de l’Escola Riera Alta

Hem tingut la presencia de la Maria Jesús, la Sara i l’Emi al Campus Mundet per a fer-nos una xerrada sobre el “Treball per projecte” i els “Informes Personalitzats”. Un exemple de professionalitat i rigor.

Publicat dins de Curs 2012-2013 | Etiquetat com a , , , , | Deixa un comentari

El Pla Integrat de Llengues Estrangeres a l’Escola La Maquinista

Assistim a l’Escola La Maquinista on en Raúl i l’Anna ens expliquen el Projecte PILE i al mateix temps ens presenten els recursos que utilitzen: el blog i la wiki.

Publicat dins de Curs 2012-2013 | Etiquetat com a , , , , | Deixa un comentari

Xerrada al Campus Mundet dels mestres de l’Escola La Llacuna

En Jordi, la Mercè i en Ferran, mestres de l’Escola La Llacuna, han assistit al campus per a fer-nos una xerrada sobre “L’experiència de fer de mestre des del dia a dia”, i ens han fet partícips del  text de Ma Milagros Montoya Ramos, Decir la verdad en el aula, publicat a la Revista Cuadernos de Pedagogia, núm. 337, julio-agosto de 2004, que diu així:

Si hagués de resumir la meva pràctica educativa diria que és una passió. Un lloc per a la relació i l’obra de civilització. Un encontre amb la vida i amb la creació. Silenci i conflicte alguns dies. Soroll i desconcert algunes hores. Una cruïlla on cal orientar-se i orientar. Créixer cada dia mentre veus com sorgeix la vida al teu voltant. Una enginyeria de ponts, ponts de paraules, ponts de relació, ponts de comunicació. Reencontre amb els orígens: la vida i la paraula materna, l’ordre amorós de la mare. Un exercici d’autoritat.

Publicat dins de Curs 2012-2013 | Etiquetat com a , , , | Deixa un comentari

Sessió a l’Escola Fluvià d’Art i Dansa

Amb un grup d’estudiants de 1er del Grau d’Educació Infantil hem assistit a l’Escola Fluvià per participar en una sessió d’Art i Dansa en la que s’interrelacionen les àrees d’expressió artística amb l’àrea de llengua castellana.

Publicat dins de Curs 2012-2013 | Deixa un comentari

L’experiència de creació d’una empresa a l’Escola La Maquinista

L’Escola La Maquinista a penjat a la seva web el video corresponent al Projecte Creació d’Empreses realitzat durant el curs 2011-12.

Publicat dins de Curs 2012-2013 | Etiquetat com a , , , , , | Deixa un comentari

Conferència d’Evânia Reichert a l’Escola Congrés-Indians

Evània Reichert, autora del llibre “Infancia, la edad sagrada“, realitzarà una conferència col·loqui a l’Escola Congrés Indians (c/Cardenal Tedeschini, 24-26, de Barcelona), el dijous 11 d’abril de 2013, de 18:00 a 21:00 h. L’organitza l’Associació de Mestres i Educadors/es de l’Escola Congrés Indians. La inscripció és oberta a partir del 22 de febrer i cal formalitzar-la a través de ameeci@hotmail.com

 

Publicat dins de Curs 2012-2013 | Etiquetat com a , , | Deixa un comentari

El Consell d’Infants de l’Escola Els Encants

L’Escola Els Encants crea el Consell dels Infants . Aquest projecte vol incentivar la participació dels infants en la presa de decisions de l’escola i està inspirat en les propostes del professor Francesco Tonucci. El consell està format per dos infants de cada grup d’alumnes dels cursos de P4, P5 i 1er i la directora del centre. Té la funció d’ajudar a veure l’escola amb ulls d’infants, de donar-los-hi veu i vot en allò que els afecta de manera directa i sobre el que ells tenen força coses a dir a la comunitat educativa.

Publicat dins de Curs 2012-2013 | Etiquetat com a , , , , | Deixa un comentari

Publicació dels resultats de la recerca redice’10

Des de la secció de Recerca de l’Institut de Ciències de l’Educació, ens han informat que el passat 8 de gener, s’ha publicat l’article El ser, el conèixer i el saber fer:  les competències del formador/a des de la modalitat formativa de les “Aules Obertes a la Professionalització (AOP)”, amb els resultats de la recera realitzada durant els cursos 2010-2012, en el volum 6, número 1, corresponent al mes de gener de 2013 de la Revista d’Innovació i Recerca en Educació (REIRE)

Publicat dins de Curs 2013-2014 | Etiquetat com a , , | Deixa un comentari